Botanika klassifikatoriga ko'ra o'simlik nomi: Carum Carvi tabiiy xom ashyo ishlab chiqaradigan mamlakatlar: Evropa (ayniqsa Gollandiya va Angliya), AQSh qayta ishlashga ketadigan o'simlik qismlari: o'simlikning pishgan mevalari olingan xom ashyo turlari: yog ' ishlab chiqarish usullari: distillash va ikki marta distillash xom ashyoning fizik xususiyatlari: bej rangli yoki och sariq shaffof suyuqlik xom ashyoning olfaktor xususiyatlari: tort, yalpiz, sitrus va hayvonlarning xushbo'y hidi olfaktor guruhi: olfaktor piramidasidagi zira notasining achchiq holati: yuqori va o'rta nota qo'shimcha ma'lumot: Zira-achchiq va sharqona Lazzatlar uchun keng tarqalgan eslatma. O'zining murakkab hidi tufayli zira efir moyi yangi qirralarning tarkibini qo'shib, yuqori notalarga tazelik va kompozitsiyaning yuragidagi achchiq-hayvoniy iliqlikni qo'shishi mumkin. Materialning o'ziga xosligi, shuningdek, zira dominant tovushiga ega bo'lgan aromatlar kam va ko'pincha Arab mamlakatlarida ishlab chiqarilishiga ta'sir qildi, bu erda issiq va quruq iqlim zira hidini toza va shaffof qiladi.