Hayotimizdagi ko‘plab voqealar u yoki bu spirtli ichimlik bilan birga sodir bo‘ladi. To‘ylarda shampan vinosi, do‘stlar bilan futbol o‘yinini tomosha qilganda pivo, qiz bilan uchrashuvda martini ichishadi. Ammo djin kabi alkogolli ichimlik bilan hamma ham tanish emas, garchi uning eng yaxshi navlari o‘z maqomi bo‘yicha viski yoki konyakdan qolishmasa ham. Ushbu ichimlik o‘simlik komponentlari qo‘shilgan don xomashyosidan ishlab chiqariladi. Djinning tarkibiy qismi archa mevalari bo‘lib, ular me’yor va standartlarga muvofiq sinchkovlik bilan tanlanishi kerak. Archa mevasining o‘tkir ifori boshqa tarkibiy qismlar – anis, qizilmiya, kashnich, dolchin, anjelika va sedrani o‘z soyasiga oladi, ular ichimlikning ta’m va xushbo‘y ansamblini shakllantiradi. Parfyumeriyada djin notalari ayollarga qaraganda ko‘proq erkaklar atirlariga xosdir. Djin hidli atirlar bu ichimlikning noyob olijanob ignabargli-ziravorli iforini taratadi. Albatta, faqat djin notasiga qurilgan kompozitsiyalar yo‘q. Ushbu ichimlikning notalari ko‘pincha yog‘ochli, sitrusli, ziravorli, o‘tli va mevali notalar bilan birga keladi. Archa, lavanda, ladan va charmning akkordlari bilan uyg‘unlikda juda chiroyli kombinatsiyalar hosil bo‘ladi. |