Ishlab chiqarish usullari: tabiiy va/yoki sintetik komponentlarni aralashtirish xom ashyoning olfaktor xususiyatlari: yangi, yashil, tort, yog'och va tamaki aromati yorqin sitrus soyasi bilan olfaktor guruhi: olfaktor piramidasidagi yashil pozitsiya: yuqori, o'rta nota qo'shimcha ma'lumot: yashil choy notasi xayoliy akkord bo'lib, uning olfaktor xususiyatlari turli kompozitsiyalarda farq qilishi mumkin, ijodiy direktor va parfyumerning xohishiga qarab. U asosan yog'ochli, gulli, zamonaviy sharob va sitrus hidlarida paydo bo'ladi va tsitrus tazelik va o'rtacha tannikning xushbo'yligini keltirib chiqaradi. Choy bargidan efir moyi ham olinadi, ammo uning oddiy choy daraxti yog'i bilan hech qanday aloqasi yo'q. Bu juda kam uchraydigan mahsulot bo'lib, ba'zida kosmetika ishlab chiqarishda, shuningdek muqobil tibbiyotda qo'llaniladi. Sanoat parfyumeriyasida bunday moy ishlatilmaydi.