Ishlab chiqarish usullari: tabiiy va/yoki sintetik tarkibiy qismlarni aralashtirish xom ashyoning olfaktor xususiyatlari: shirin, qaymoqli, yumshoq, yog'li, sutli, vanil, shakar, hayvon olfaktor guruhi: olfaktor piramidasidagi gurme pozitsiyasi: yuqori, o'rta, asosiy eslatma qo'shimcha ma'lumot: muzqaymoq-bu parfyumeriyada kamdan-kam ishlatiladigan gurme guruhining eslatmalaridan biri kam barqarorlik va hidlarning barqaror kombinatsiyasi yo'qligi sababli. Muzqaymoq hidining barcha soyalari u yoki bu tarzda alohida-alohida juda ko'p lazzatlarda ishlatiladi. Parfyum kompozitsiyasiga muzqaymoq akkordi qaymoqli yoki sutli yumshoqlik, vanil yoki shakarli shirinlik, ba'zan esa hayvonlar yoki sut yoki qaymoqning yog'li soyalarini beradi.