Botanika klassifikatoriga ko'ra o'simlik nomi: Citrus Reticulata tabiiy xom ashyo ishlab chiqaradigan mamlakatlar: Italiya, Ispaniya, Jazoir, Kipr qayta ishlashga ketadigan o'simlik qismlari: meva po'stlog'i olingan xom ashyo turlari: efir moyi ishlab chiqarish usullari: sovuq presslash xom ashyoning fizik xususiyatlari: shaffof harakatlanuvchi suyuqlik, jigarrang yoki kehribar bo'lishi mumkin xom ashyoning olfaktor xususiyatlari: shirin, gulli (Neroli), aldegid va hayvonotga o'xshash teginish bilan sitrus aromati olfaktor guruhi: olfaktor piramidasidagi sitrus holati: yuqori va o'rta eslatma qo'shimcha ma'lumot: mandarin yog'i parfyumeriyada klassik odekolonlardan tortib gurme kompozitsiyalarigacha bo'lgan turli yo'nalishlarda va oilalarda yuqori va o'rta nota sifatida ishlatiladi. Mandarin notasining nisbiy chidamliligi mavjudligi bilan ta'minlanadi metil-n-metil antranilat. Mandarin shuningdek, ba'zi tsitrus materiallari uchun modifikator vazifasini bajaradi: ohak, shirin va achchiq apelsin, greyfurt. U ularga gulli soyalarni qo'shadi, ularni shirin va iliqroq qiladi va o'zining hayvoniy notasi tufayli ularning ovozini yaxlitlashga qodir, bu har doim ham zarur bo'lmasligi mumkin. Shuningdek, mandarin yog'i oziq-ovqat va ichimliklarni (ayniqsa, likyorlarni) lazzatlashda keng qo'llaniladi. Bunday holda, ko'pincha konsentrlangan va asperpen moylari ishlatiladi.