Botanika klassifikatoriga ko'ra o'simlik nomi: Pimpinella Anisum tabiiy xom ashyo ishlab chiqaradigan mamlakatlar: Rossiya, Polsha, Frantsiya qayta ishlashga ketadigan o'simlik qismlari: mevalar olingan xom ashyo turlari: efir moyi ishlab chiqarish usullari: gidrodistilyatsiya xom ashyoning fizik xususiyatlari: shaffof, rangsiz suyuqlik xom ashyoning olfaktor xususiyatlari: anisning xushbo'y hidi kuchli shirin, sovuq, achchiq hidga ega olfaktor guruhi: olfaktor piramidasidagi achchiq holat: yuqori va o'rta eslatma qo'shimcha ma'lumot: anis parfyumeriya kompozitsiyalarining barcha oilalarida qo'llaniladi, ayniqsa, baharatlı, yog'ochli va sharob stakanlarida. Bu poklik, yorqinlik va shirin, achchiq ohang beradi. Anis notasi anetol, toskanol va boshqalar birikmalari yordamida ham hosil bo'lishi mumkin.